Velkommen!

Så kjekt at du titter innom, jeg blir veldig glad for en liten kommentar!

fredag 28. desember 2012

Trodde du at vi bor i et fint hus?

Vel, da må jeg desverre skuffe deg;)  Mange som leser bloggen min tror at vi har det så fint! Og ja, vi har fått gjort en del, og fått det fint i noen rom inne. Men utsiden er et sørgelig og pinlig kapitel! Det er ikke uten grunn at dere ikke har fått se bilder av huset utvendig før, og jeg gremmes hver sommer når det "ute-blogges" om fine uteplasser og solvegger.
Jaja, det blir vel min tur en gang og. Ikke vet jeg hva som har stukket meg når jeg lager dette innlegget, men kanskje føler jeg bare for å være litt modig og vise fram den "grimme" sannheten;)
Baksiden er faktisk den fineste siden på huset og det sier vel litt? Her er den:

På baksiden er i det minste den originale hvitfargen beholdt, og dette huset skal være hvitt! vegen du ser er den nye vegen vi har laget til den store nye parkeringsplassen vår oppe ved låven. Før måtte vi stille bilene rett foran huset.

Den ene endeveggen har de typiske blikkveggene som er så "vakre", råtne vindskibord, og nytt kjøkkenvindu som er lappet rundt for å dekke til hullet etter et større husmorvindu..


Det flaueste av alt er framsiden som vender ned mot vegen, og som folk ser! Her er huset utsatt for flere mer eller mindre misslykka forsøk på oppgradering og modernisering opp gjennom tidene. Tilbygget til venstre har et meget spesielt skrått "hull" i veggen for at eierne skulle komme ned i kjelleren uten å krype. I høst har vi fått gravd ut ny kjellernedgang og satt på ny dør sånn at vi kan flate ut gulvet inne og tette "hullet"


Fargen er og et sorgens kapitel. Dette huset har alltid vært hvitt, men det ble malt på bare framsiden rett før vi kjøpte det. Ellers ser det heller ikke så bra ut med takveranda uten rekkverk, og totalt opprusta filler av noen takrenner.


Men vi er glade for å ha fått et hus like ved barndomshjemmet mitt, med fin beliggenhet og barnevennlig tomt på to mål. Plasseringen er kjempefin med fjellet rett bak huset..


Og sjøen rett foran..


Vi har også en gammel låve, og stor nok plass til å gå på ski rundt huset;)


Og vi vet at her er potensiale for å få et drømmehjem for oss, og at huset skal bli kjempefint på sikt!(Det var fint da det ble bygget på 30-tallet,vi har flyfoto av det) Men jeg er ganske utålmodig, for jeg vil være stolt av huset mitt nå, og kunne kose meg med synet når jeg kommer hjem til det! Men det tar tid og koster penger, så vi må ta det litt etter litt og ikke minst være helt sikre på hvordan vi skal gjøre ting. Det er to år siden vi flyttet hit, så hvis vi ser inne i huset så har det da skjedd noe.. Og i år har vi fått drenert og gjort om på tomten og fått ny veg.
Så hvorfor viser jeg fram dette? Er ikke helt sikker, og kanskje mister jeg noen lesere, hihi;) Men nå vet dere i hvertfall hva vi har å jobbe med, og så kan jeg lettere tørre å vise fram forbedringer når de etterhvert kommer!
Har DU noe du ikke tør vise på bloggen? (for fram til i dag har dette vært min mørke hemmelighet)

Tusen takk for gode ord og hilsener! Og en fin kveld til alle som titter innom:)

14 kommentarer:

 1. Kjenner til det! men man må prioritere da om du sier så koster det penger og tid. blir nok kjempebra når dere blir ferdig i fremtiden.. vakker beliggenhet da!!

  Nyt de siste romjulsdagene,
  Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 2. Hei...jeg synes huset ditt er flott jeg...bor selv i ett oppussingsprosjekt hvor nesten alt innvenndig er ferdig, men utvendig har vi ikke gjort så mye enda...selv om huset mitt er hvitt er det slitent utvendig...men ting tar tid og koster penger...jeg elsker mitt slitte småbruk og bryr meg egentlig ikke så mye om hva andre synes om det....jeg trives og det er slik det skal være...du kommer nok til å få det kjempeflott etterhvert....

  SvarSlett
 3. Synes og at huset deres er flott! Vårt ser mye verre ut, for å si det sånn..
  Grunnmuren deres ser fin og stødig ut.
  Jeg blir glad og lettet når jeg ser det er mange andre bloggere med slitte hus!

  SvarSlett
 4. Ååå så herlig du tør å vise dette ♥
  Jeg tror du vil få flere lesere :)) Jeg bare gleder meg å være med på prosjektene deres,selv om ting kommer til å ta tid.Det dere har gjort inne er en drøm og det skal du glede deg over, så kommer det andre senere ♥ Synes det ser veldig sjarmerende ut og vi andre har godt å se medaljens bakside av slike renovering prosjekt som det dere holder på med.Ære være dere som tar vare på gamle skatter.
  Takk også for varmende kommentar,det satt jeg veldig pris på ♥ Elsker bloggen din skal du vite :)

  Klem Bente

  SvarSlett
 5. Så herlig med litt ærlighet på bloggen :)
  Vi vet jo alle at ting koster, og jeg er sikker på at ingen har det perfekt til enhver tid!
  Huset deres har masse potensiale, og inni er det jo allerede fint ;)
  Her hos oss er det flere ting som ikke egner seg på foto...men dette er nå bare et midlertidig bosted.
  Nå ser det ut som det blir husbygging, jeg er i ekstase :)
  Ønsker deg gode dager frem mot nyttår!
  Klem Mirjam

  SvarSlett
 6. Utrolig flott hus da,jeg ser mest på
  det som er innvendig og der er det
  jo kjempekoselig. :) Det blir flott
  utvendig også skal du se. Jeg bor i
  et hus fra 1887 som heller ikke er
  ferdig,hverken ute eller inne.
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 7. Oi...jeg synes huset er flott. Så klart at restaurering av gamle hus tar tid og det koster masse penger. Vi bor i et som ikke har så fint inngangsparti. Men vi tar det også etterhvert. Og imens drømmer jeg om ferdig hus ;) Gleder meg til å følge med videre på husets utvikling etterhvert som ting skrider frem. God helg. klem Merethe

  SvarSlett
 8. Hei hei søte Hanne :) Veit du, eg ser ikkje det stygge huset du snakker om! Eg ser eit sjarmerande, nostalgisk, STORT og fint hus med masse potensiale! Og i dei vakre omgivelsane!! Drømmeplass seier berre eg. Prøv å kos deg og fokuser på alt det positive med huset og plassen. Veit det er ikkje lett. Lettare å sjå på alt som skal gjerast, og til ein viss grad må ein jo gjere det også for at ting skal bli gjort, men alle oss andre (trur eg då) ser meir på alt det fine ved plassen enn det som mangler. Du har all grunn til å vere stolt av huset dåkas! Ønsker deg ei god nyttårshelg. Klem fra meg ♥

  SvarSlett
 9. hei jeg er helt sikker på dette blir bra
  sjarmerende spørr du meg
  legger meg til som føller og håper du titter inn til meg også
  klem Eli:)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min,og ja, vi håper at det går an å feire jul i Lunden til neste år!
  Nå har jeg kikket rundt her inne på bloggen din, og jeg er sikker på at huset blir like fint utvendig som det er blitt inne - veldig smakfullt pusset opp og innredet! Huset vårt er også sånn at jeg helst ikke tar bilder fra utsiden nå, faktisk så det bedre ut i starten før vi beynte å gjøre noe utvendig, men jeg vet at det blir bra til slutt ;o) Så vi får bare holde fast ved bildet av et ferdig hus og prøve å holde motivasjonen oppe (og det hjelper å vite at det er flere som har det likedan ;o))
  Kjempegøy å finne bloggen din, så jeg legger meg til som følger!
  Ha en fin kveld :o)

  Klem Mona

  SvarSlett
 11. Hei søte!
  bare innom for å takke for fantastisk inspirasjon og mange hyggelige kommentarer i 2012. Gleder meg til å følge deg i 2013.
  Klem Gitte

  SvarSlett
 12. Huset ligger jo perfekt til - og så herlig med så stor tomt, låve og skiløype rundt huset ;-) Og for et potensiale! Huset ser jo helt fantastisk ut - så...med litt tålmodighet, kjærlighet og oppussing kommer det til å se helt strålende ut utvendig! For et herlig prosjekt ;-) Men...sånne ting tar tid - og ikke minst penger. Jeg har selv pusset opp sommerhuset vårt - innvendig. Det ligger også veldig fint til (synes jeg, da ;-), men ute er det myyyye som må gjøres. Har laget mange innlegg på hvordan det ser ut inne i Halvardhuset, men...utvendig har det blitt veldig få innlegg (ingen faktisk, tror jeg...). Må pusse opp litt og litt - da hverken økononomien eller tiden strekker til ;-) Men...det er herlig at det er ferdig inne - og motivasjonen for å spare til ny kledning, maling, inngangsparti, tak! osv, osv. er på topp ;-)

  Tror ikke jeg har vært inne på bloggen din før, men hit kommer jeg gjerne tilbake ;-) Den var kjempefin!

  Ha en super dag og en flott nyttårsfeiring!

  SvarSlett
 13. Hei hei Hanne.
  Håper du er frisk og rask igjen.
  Jeg synes ikke gamle og slitte hus er stygge, jeg ser bare hvor fint det kommer til å bli når dere blir ferdige, og ting tar tid, det vet jeg alt om ;-)
  Koselige juleinnlegg her hos deg også :-)

  Ha en fortsatt fin søndag :-))

  SvarSlett
 14. Dette er jo bare et hus med sjel! nydelig oppusset inne, er sikker på at det blir like fint utenpå med tiden. En kan ikke få alt på en gang, ting koster penger. Kos deg med det du har,hva andre evt. måtte mene er underordnet:) Ønsker deg og dine et GODT NYTTÅR !!

  SvarSlett