Velkommen!

Så kjekt at du titter innom, jeg blir veldig glad for en liten kommentar!

søndag 30. desember 2012

Tapas av rester etter jula!

Det er vel flere enn oss som har diverse rester i kjøleskapet av pålegg, kjøtt og andre godsaker etter jula. Jeg fant ut at jeg skulle lage middag av det vi har i kjøleskap og fryser framfor å handle enda mere mat! Det eneste jeg måtte suplere med til dette måltidet var smøreost. Ellers brukte jeg fantasien og rotet sammen det jeg fant her hjemme..

Har vært sånn en koselig dag hvor jeg har puslet rundt på kjøkkenet, brent lys, deket bord og laget mat i mange timer! Her skal du få se hva jeg laget i dag:

Lefseruller er alltid en vinner.Den ene typen er med røkelaks, snøfrisk og ruccola-salat. Den andre med ribberull, snøfrisk og ruccola.. Her har jeg altså brukt opp litt pålegg.


Skiver av indrefilet av okse, marinert og stekt på panne til de har litt rosa kjerne. Scampi hadde jeg i fryseren, og de ble marinert i en wok-saus i pose. Kjempegodt begge deler!


En pakke kjøttdeig og litt "gresk salat-krydder" ble enkelt til kjempegode kjøttboller!


Potetsalat har jeg aldri laget før faktisk, og her ble det også rotet sammen etter hva jeg hadde liggende. Kokte poteter, finhakket rødløk, ruccola og litt finhakket sylteagurk ble blandet med en dressing av rømme, majones, salt og pepper.

Foccacia-brød er et "må ha" til tapas synes jeg. dette er veldig enkelt å lage og veldig godt. Skulle gjerne hatt aioli til, men det hadde jeg ikke ingredienser til..


Så er det bare å dekke et koselig bord..


Sette fram maten..


Og kose deg sammen med familie eller venner!

Håper jeg kunne inspirere til litt "mat-gjenbruk". Og så må jeg bare få takke for alle gode og lange tilbakemeldinger jeg fikk på forige innlegg! Og velkommen til nye følgere, jeg setter stor pris på dere!

3 kommentarer:

 1. HEI:)
  Å SÅ MASSE DEILIGT DU HAR STELT I STANN HER DÅ
  OG NYDELIG DEKKET BORD
  NYT KVELDEN
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 2. Mmmm, det så kjempe godt ut - elsker tapas ;-))) Liker så godt det stjernefatet. kjempe fint ;-))
  Nyttårsklemmer Elisabeth ;-)

  SvarSlett
 3. Nam dette såg knallgodt ut og så lurt å bruke det ein har,for kun å kjøpe nytt og så gløyme det ein har er jo ikkje så lurt:)
  Her har eg ei som har fått dilla på havregrøt og ho lager den heldigvis sjølv,sunnt og godt!

  Ønsker deg et godt nytt år!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett