Velkommen!

Så kjekt at du titter innom, jeg blir veldig glad for en liten kommentar!

torsdag 22. desember 2011

Silda i boks, og julestemninga på topp!

I morgen er det lillejulaften, den beste dagen i jula synes jeg! Nå er huset vasket og ryddet, treet er kommet på fot (men pyntes i morgen), og silderettene er ferdig lagd. Da kan dagen før dagen komme:)


Sildesalat er den viktigste ingrediensen i min jul. Denne stod på bordet hver julefrokost i min barndom, sammen med mye annet hjemmelagd pålegg, og etter at jeg ble voksen er det sildesalat jeg lager hvert år til jul! Jeg har også de siste årene laget sitronsild, som er en oppskrift fra min manns mormor. Den er også nydelig!


Sildesalaten har jeg i en krukke som jeg kjøpte på en bruktbutikk. Sitronsilda får i år ligge i et glass som jeg fikk låne av mamma. Dette er et nostalgisk innslag for meg, da mamma har hatt sild i dette siden lenge før jeg ble født! Lokket viser at det har vært sursild i det, og best før-datoen står der fortsatt: 9.7.72... Litt artig synes jeg:)


En tradisjon jeg og min mann har "arvet" fra mamma og pappa er at på kvelden lillejulaften smaker vi på silderettene, med deilig hjemmelaget brød til. Det er det koseligste måltidet i året, når alt er klart til den store dagen, og julestemningen har senket seg over hjemmet. Jeg gleder meg!


Med litt julestemning fra en krok på kjøkkenet, ønsker jeg alle en god natt! Jeg kommer tilbake med stemningsbilder fra mitt julehjem i morgen:)

3 kommentarer:

 1. hei, koselig du delte dette, så artig å høre om andres tradisjoner...
  ha en fin jul
  klem TOVE

  SvarSlett
 2. Så koseleg du har pynta! Vil ønske deg ei god jul og takk for koseleg bloggekontakt i året som er gått. Alltid så kjekt å kikke innom bloggen din ♥ Juleklem

  SvarSlett
 3. Det var fint å lese om deres tradisjoner! Kos dere i kveld :) God jul! Klem Sara

  SvarSlett