Velkommen!

Så kjekt at du titter innom, jeg blir veldig glad for en liten kommentar!

tirsdag 9. juli 2013

Full ommøblering etter ferien!

Hei hei mine venner i bloggverden! Gjett om jeg har savnet dere! Heldigvis har jeg hatt kontakt med og fulgt med en del av dere på instagram, og det setter jeg stor pris på:)

Jeg hadde ikke trodd jeg skulle begynne å blogge igjen på lenge enda, hvis jeg i det hele tatt skulle.. Men en lang og deilig ferietur har satt ideene i gang, og jeg har på de to dagene jeg har vært hjemme snudd opp ned på stue og kjøkken, hihi! Været er utrolig grått og trist, så det er mørkt inne og elendig fotolys, men nå fikk jeg lyst til å vise dere hva jeg har gjort på kjøkkenet i dag!


I dag slår jeg et slag for gjenbruk av det man har hjemme! Jeg har vært oppe på kvisten og hentet ned en gammel spisestue som min Morfar laget for snart 60 år siden. Den hadde jeg på kjøkkenet i det forige huset vårt, og jeg har savnet den gode stemningen den gir meg! Bordet var skadet og knekt fra hverandre, men på ren viljestyrke klarte jeg å draske det med meg ned to (!!) trange loftstrapper, og lime det sammen etter beste evne! Dere skulle sett meg der jeg strevde og svettet, haha, men jeg har ikke tålmodighet til å vente på hjelp når jeg har satt meg noe i hodet;) Benken har også Morfar laget, og den har jeg og hatt lyst å finne plass til!
Spisestuen jeg hadde på kjøkkenet har jeg egentlig aldri blitt helt fortrolig med, men vi trodde ikke det var plass på den lille stuen vår sånn at vi kunne bruke denne lille på kjøkkenet. Noen timer på en solseng i kreta gjør imidlertid underverker, og løsningen stod klar for meg! Jeg skal vise dere hvordan stuen ble i et annet innlegg.. Altså, nå var det klart for å få kjøkkenet sånn jeg har savnet hele tiden..


I ren nostalgi måtte jeg finne fram samme duk, og stæsj som jeg brukte på dette bordet i vårt forige hus (som jeg savner veldig innimellom) De blå koppene og muggen fra Ib-laursen står så fint til det gyldne treverket på spisestuen. Samtidig er de jo veldig sommerlige da!
Putene i benken strikket jeg i vinter, og det lille runde bordet har vært utsatt for malekosten flere ganger. Bildene i Black Design-rammen lagde jeg da vi kjøpte vår førtse leilighet for 10 år siden. Det er decopage. klippet ut blomster av servietter og limte på kartong, og tegnet opp konturene med sølvtursj. Nå var det litt artig å ta det fram igjen.


Sommerlig på kjøkkenbordet, men samtidig koselig med telys på en grå sommerdag!


Så med å ta fram igjen gamle møbler og ting, samt litt sjøllaga saker har jeg i dag fått ny og koselig spiseplass på kjøkkenet! Jeg har dratt rundt på møbler i to dager, og enda er jeg ikke ferdig, så forhåpentligvis blir det et nytt innlegg snart:) Nå skal jeg kose meg og lage litt middag på mitt "nye" kjøkken!


Ha en riktig fin tirsdagskveld da dere!

Klem fra Hanne:)

2 kommentarer:

 1. HEI PÅ DEG HANNE:)
  Å SÅ KOELIG DETTE BLEI
  SÅ HELDIGE DU ER SOM HAR DISSE
  ARVEMØBLENE
  KOS DEG GLUGG
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 2. Det vart veldig fint med den "nye" spisestova. Liker bedre og bedre innslag av umalt treverk mot alt det lyse. Lunt og koseleg. Har kjøpt meg eit gamalt skap i eik og no vart eg inspirert til å la vere å male det. Ellers så synes eg veggfargen på kjøkkenet ditt er veldig fin som den er. Reint og fint med heilt kvitt, og med kontraster i møbler og stæsj blir det ein fin heilhet. Har du bestemt deg for om du vil, og eventuelt kva farge du vil male? Ønsker deg fine sommardagar. Klem

  SvarSlett