Velkommen!

Så kjekt at du titter innom, jeg blir veldig glad for en liten kommentar!

fredag 30. september 2011

En tapet-prøve, en gammel ramme og fem minutter..

Er lik et nytt "maleri" i spisestuen! Jeg har lenge savnet noe å ha på denne veggen, og selv om jeg har fått litt høstfarger i huset, klarer jeg ikke helt å slippe taket på pastellene! Med så mye annet her i huset ble dette til på impuls da jeg gikk forbi denne rammen på loftet i stad. Fem minutter senere hang bildet på veggen, og jeg er såå fornøyd:)



Jeg er så glad i denne tapeten. Jeg har som mange andre bestilt tapetprøver fra sverige, og har lenge lurt på hva jeg skulle bruke dem til. Nå henger tapeten på veggen og pryder spisestuen. Det er lurt å klikke på bildene, så blir de større..



Nå skal jeg forte meg å pakke ferdig og dusje så jeg er klar til hyttetur sammen med mann, barn, og foreldrene mine! Vi skal ikke på  "Tussebo" i dag, men på mine foreldres hytte i Rindalen. Dit er det bilveg, men ellers er hyttefaktoren høy, uten strøm og innlagt vann;) Det er lenge siden vi har vært på hyttetur, så jeg gleder meg veldig!


Det blir ingen pc, og ingen blogging på meg i helgen, så jeg vil benytte anledningen til å ønske alle som titter innom en nydelig helg! Jeg har vært litt fraværende hos mine bloggevenner de siste dagene, men etter helgen er jeg sterkt tilbake;)



Ps: Neste innlegg skal dere slippe å se spisestuen min;)

onsdag 28. september 2011

Tilbakeblikk fra et lite hjørne i stuen

Nå har vi snart bodd her i 10 måneder. På en måte har det gått fort, og rart at det snart er et år siden vi solgte huset vårt og flyttet til en annen kant av landet! Men samtidig føles det som vi har bodd her lenge, og at "det gamle livet" virker litt fjernt.. Det kalles vel tilpassing;) Det er en liten vinkel på stuen vår, og den er veldig smal. Da vi først flyttet hit ble det møblert sånn..


Dette er bilde fra starten på min"bloggekarriere", og tatt med mobilkamera.. Det blir hakket bedre med kompaktkameraet jeg bruker nå, men skulle absolutt hatt speilrefleks!
Neste møblering her ble ganske koselig, og stod vel sånn nesten en hel dag..;)


Likte så godt fargene her. Hvitt, lyseblått og treverk i passe mengder.



Men som sagt var dette bare en overgang, for jeg ville så gjerne flytte spisebordet fra kjøkkenet til stuen. Da det ikke fikk plass andre steder i stuen, ble det altså her, og gyngestolene måtte flytte tilbake der de kom fra;)


Etterhvert har også et lite skap og en lilla tallerkenhylle funnet vegen hit til kroken..



Nå blir det nok snart endringer igjen, for spisestuen flytter nok tilbake til kjøkkenet når det er ferdig bygget om! Da skal jeg sette en mindre spisegruppe her, så blir det mer luftig. Har ikke bestemt meg for hvilken jeg skal grave fram fra mitt gamle lager, men tiden vil vise;)

I går kveld var jeg på kjempetrivelig handarbeidsklubb hos Silje Kristin, og hun har bare et kjempekoselig hjem! Jeg var også så heldig å vinne en giveaway hos henne, så da ble det pakke på meg i går! Så mye fint helt etter min smak, og det skjønne hjertet har hun laget selv:) Tusen takk for gaven, og en koselig kveld, Silje!


Nå skal jeg lage frokost til barna mine som har fri i dag! Vi er litt treige på sånne fridager, stresser ikke om morgenen;)
Ha en fin onsdag!

søndag 25. september 2011

Jakten på det gode liv!

Vi er kanskje på en evig leting? Jeg tror noe av svaret ligger her..


En bitteliten hytte på fjellet. Et sted med fullstendig ro og bare naturen rundt seg. Et sted man ikke kommer til med bil, men gir den gode følelsen av å endelig være framme. En enkel men utrolig trivelig levemåte der man må tenne parafinlampen til kvelden og passe på at man har båret inn nok vann. Yatzy, kortspill, ludo. Er dere med?
Dette har vi drømt om en stund, og nå skal vi prøve å gjøre drømmen til virkelighet! Dette er Mormor og Morfar sin hytte på fjellet. Hit kan vi gå fra huset vårt uten å gå på bilvegen. I dag brukte vi fem kvarter, forhåpentligvis går det fortere etterhvert;)
Morfar er død og Mormor greier ikke å gå hit mer. Ingen har bodd her på 13 år, og det kunne vi se. Utrolig mye lort og fluelik og litt forfall, men ikke mer enn at det kan gjøres noe med.


Snart må jeg ta med meg vaskesaker og ta en skikkelig innsats her. Da må det fyres i ovnen, og bæres vann som må varmes i kasserolle. Så må det kostes og vaskes til det blir koselig å være her! Dette er en miniatyrverden i forhold til dagens standard. Alt er bittelite, men veldig koselig, og jeg har så mange gode barndomsminner herfra.


dukkekjøkken:) Jeg gleder meg til å få det fint her, bytte litt tekstiler og sette vårt eget preg på hytten. Men mye skal få være som det er og. Jeg fikk ikke tatt så mye bilder for kameraet var selvfølgelig tomt for strøm, men jeg skal opp og ta flere bilder en annen dag!


Litt av ambisjonen med dette i tillegg til å forhindre at hytten faller ned, er at jeg skal få trimmet mer. Når jeg blir ivrig på å gå opp og putle og pynte her oppe, blir det sårt tiltrengt trening! Her må vi gå opp mange ganger med utstyr før vi kan overnatte! Dessuten vil jeg at barna mine skal lære å like det enkle livet her oppe! Her er det ikke tv og massevis av leker, men rom for å bruke fantasien og ha kvalitetstid sammen:)

Dette var et glimt av vår søndag! Håper alle får en fin start på den nye uken:)

lørdag 24. september 2011

Deilige lørdagskveld og "nystæsjet" krakk i lilla!

Fyr i ovnen, lysene tent og radioen spiller.. Da er det lørdagskveld for meg! En trivelig dag er bak oss, med rolige sysler og god tid til middagslaging og kos i lag med ungene! På lørdagskvelden ser jeg barnetv sammen med ungene mens de spiser lørdagsgodtet sitt. Resten av kvelden er satt av til sofakroken med det nye boligpluss og en liten runde hos dere gode bloggevenner!


Denne gamle krakken var brun og slitt og med diverse malingsflekker.. Med en malingskvett, litt garn og en heklekrok har den fått nytt liv!


En ekstra sitteplass ved denne lille gruppen, eller kanskje noe å slenge beina på? Eller rett og slett noe pent å se på! Synes den ble noen hakk bedre enn den var ja.


Veldig enkel men koselig fornyelse. Heklede bestemor-ruter satt sammen til et trekk som passer størrelsen på krakken. I hvert hjørne heklet jeg på bånd til å knyte rundt beina, så faller ikke trekket av. Maling av krakken var fort gjort. Jeg bruker vannbasert maling for treverk og da kan jeg male to strøk på en time.


Nå skal jeg lage meg en god kopp kaffe og finne bladet som jeg har spart til i kveld. Gleder meg til å lese om skjønne og flinke Amalie som vant konkuransen "norges vakreste hjem", og de som kom på andre og tredje plass!
Håper dere alle har en nydelig lørdagskveld!

fredag 23. september 2011

Et glimt fra gutterommet

Ungene har lenge ønsket seg nattbord, men ting tar tid. Nå har de endelig fått hvert sitt nattbord fra Bestemors hus. Planen var å pusse dem opp på en eller annen måte, men da jeg satte bordet inn på gutterommet kom jeg på andre tanker!


Fargen ble så fin til det hvite gulvet og den beisa panelveggen. Med en "dæsj" med blått fikk jeg litt retro-følelse på dette rommet, og jeg liker det!


Fra loftsgangen ser jeg rett inn på rommet når jeg skal ned trappen, og jeg synes blandingen av farger og materialer her er koselig..


Nattbordet på jenterommet får nok uansett en forandring, for der bor en bevisst ung dame som allerede har ytret ønske om hvordan hun vil ha det;)

Kanskje får jeg gjort det allerede i dag. Ute bøtter regnet ned, så da er det uansett fristende å bli inne!

Ha en fin fredag alle sammen:)

tirsdag 20. september 2011

Bordet er dekket til klubb..

Ja for i kveld er det min tur til å samle damene til kosekveld med mat og prat, gjerne mye av begge deler;)

For noen dager siden plukket jeg opp en artig ide inne hos "Livs lyst"! Epler med telys er jo en superkoselig høstdekorasjon. I dag har jeg benyttet ideen til å pynte et veldig enkelt høstbord. På menyen står det tapas, så bordet blir fylt med mat. Men fatene kan få litt pynt;)




Gresk salat har jeg og prøvd meg på i dag, og den er jo så fargerik og fin..


Og til dessert blir det oreo-cupcakes..



Nå gleder jeg meg til å tenne masse lys, hive mer ved i ovnen og ønske gjestene mine velkommen!

Og til alle som titter innom vil jeg si: Ha en nydelig tirsdagskveld:)

søndag 18. september 2011

Høstlig forandring på soverommet!

Soverommet har fått en liten oppfrisking til vinteren. Nye varme dyner og puter med nye trekk på gjør at jeg gleder meg til å finne sengen i kveld!


Dette sengesettet "angel" fra princess lå faktisk og ropte "kom og kjøp meg" sist jeg var i byen! Herlig farge nå på høsten, og lekre detaljer..



Blondegardinene ble byttet ut med linfargede liftgardiner fra Jysk! Ble med en gang lunere stemning i rommet.



Nyvasket rom som dufter av lavendelsåpe, nye dyner, koselige gardiner.. Jeg gleder meg til å legge meg på "nytt" soverom!




Dette har vært en nydelig helg! kjempefint høstvær og gode stunder med familien. I dag pakket vi litt niste og kakao og gikk en liten tur i skogen. Vi er så heldige å ha flott turterreng rett bak huset!


Vi gikk også ned til sjøen og tente bål..


Pinnebrød rullet i sukker og kanel før vi stekte det smakte fortreffelig:)


Og kaffe fra retro-termos som Mormor har gitt meg. Denne minner meg om turer i barndommen:)


Da vil jeg takke for alle hyggelige kommentarer jeg får! Dere er gode!! Jeg blir veldig glad for hver og en av de:)
Håper alle som titter innom får en fin søndagskveld og en flott ny uke!

fredag 16. september 2011

God fredagskveld med stemningsbilder fra stuen.

Nå durer det i vedovnen, lysene er tent og et nytt blad ligger og venter på meg! Det er i mine øyne den perfekte start på en fredagskveld! Nå skal jeg bare ta en kjapp dusj, og så er det bare å krølle seg opp i sofaen og nyte livet:)




 Høsten på sitt beste dette! Jeg elsker å tenne lys når det mørkner ute..




 Med disse bildene fra stuen i kveld ønsker jeg alle en nydelig kveld!